Uit de tent gelokt

/, Fryslân, Nederland/Uit de tent gelokt

Uit de tent gelokt

De allereerste keer dat ik zonder mijn ouders op vakantie ging mocht ik mijn vader’s auto meenemen. Met mijn vriend Ype uit Leeuwarden naar het toenmalige Joegoslavië, lekker goedkoop. Nauwelijks stoppen en veel te hard rijden natuurlijk. Zin in bier, zon en…de rest.
Aangekomen op de Kroatische camping diende eerst de tent te worden opgezet. Zo doen normale mensen dat, naar het schijnt. Wij hadden daar helemaal geen zin in. Ype was gelukkig niet normaal en had (misschien daarom) een briljant idee. Hij overzag het kampeerterrein als een generaal die zijn troepen inspecteert, en keek wie er van de gasten aan het pakken was. Een Duits gezin was toevallig net hun Opel aan het inladen en wilde net de tent gaan afbreken. “200 Mark!”, bood Ype afgemeten. De Duitsers – Befehl ist Befehl – lieten onmiddellijk hun tent staan en reden weg zodat wij direct konden gaan maffen.
“Da’s een stuk minder werk”, riep Ype luid. “Dat gaat allemaal van onze zuiptijd af”…en hij viel pardoes in slaap. De hele camping keek naar ons. Mijn eigen tent heeft drie weken onaangeroerd in de kofferbak gelegen en het werd in meerdere opzichten een onvergetelijke vakantie. Heerlijk primitief, dat kamperen.

2018-03-18T15:30:59+02:00février 22nd, 2018|De ouwe doos, Fryslân, Nederland|