Kopvoddenblaf

Kopvoddenblaf

Het kan geen toeval zijn. Het Islamitische Offerfeest en het 12,5 jarige bestaan van de PVV vallen deze week op hetzelfde moment. De belangrijkste doelstelling van de partij van Geert Wilders is de ‘islamisering’ in Nederland te stoppen. Opdat onder meer (onverdoofd) slachten van schapen tijdens de ‘Eid’ bij ons geen gemeengoed wordt en ‘wij’ gewoon Hollands blijven met gehaktballen, aardappels en spruitjes. Eén van de dieptepunten (voor Geert en aanhangers waarschijnlijk een hoogtepunt) in de jonge geschiedenis van de Partij voor de Vrijheid was het voorstel van Wilders om een ‘kopvoddentaks’ in te voeren, een belasting op het dragen van een hoofddoek, waarmee moslima werden geviseerd. Het land, dat inmiddels een boerkaverbod kent, was te klein en Wilders een ‘gevaarlijke racist’.

Boni en ik wonen sinds drie weken weer in Barcelona. Dat bevalt uitstekend: de ‘atico’ midden in het centrum met zwembad op het dak, het stralende weer, de parken en het strand maken ons nieuwe leventje bijzonder aangenaam. Zoals overal blijven er natuurlijk wel ‘verbeterpunten’ – het blijft tenslotte Spanje – maar ondanks mijn Nederlandse paspoort mogen we niet klagen. Blaffen wel…

Een gebouw met dertig appartementen bewoond door mensen (waarvan vijf met hond) van diverse nationaliteiten is een multiculturele biotoop in het klein. Stef Blok zou eens op de cava moeten komen; we slaan elkaar (nog) niet van het dakterras af. Naast mij woont een gezin uit de Emiraten dat voor medisch toerisme in Spanje verblijft. Ze moeten niks van Boni hebben, die is niet ‘haram’. Dat maakt Boni niks uit, integendeel. Hoe harder de Arabieren gillen en hun ‘piso’ instuiven als we door de gang lopen, hoe meer lol hij heeft. Waar Boni echter een blaffende hekel aan heeft, zijn dingen op hoofd of gezicht.  Gisteren liepen de vrouwen des huizes in zwarte nikabs door het gebouw.. daar was weinig feestelijks aan, vond ik; ik schrok mezelf dan ook een ongelovig hoedje toen de liftdeur openging. Maar Boni dacht dat ‘ie de duivel zelf zag… Nog nooit heeft hij zo hard geblaft, meer dan bij twintig poesjes. Ik riep nog: dat doet hij bij pizzakoeriers met een helm ook! maar dat maakte de sfeer er niet beter op. De vrouwen zitten nog steeds in de lift, vrees ik, of bij de Arabische Riagg.. Nu ja, dat scheelt weer een schaap. Een ding is zeker, als Boni kiesrecht had, zou hij volblaffig PVV stemmen.

93F37DF5-35BC-4AA0-8ABD-23E743775D7D

2018-11-14T21:08:28+01:00août 22nd, 2018|Barcelona, Boni, Nederland, Nieuws, Politiek|