Hondenstrand

Hondenstrand

De laatste keer dateert van 2016. Toen viel ik in slaap achter een vrachtwagen. Ik heb twee jaar niet autogereden. Zeker niet in Barcelona; te druk, te gevaarlijk en te Spaans. Ik slaap liever op het strand dan op het stuur. Hoewel ik bewust in het centrum ben gaan wonen, ligt het dichtstbijzijnde park nu wel erg ver weg. Bovendien wordt Boni vaak geweigerd door taxistos. Toen een vriend me onlangs wees op de Carshare app Bluemove, trok ik meteen de stoute schoenen aan en werd lid. Gisteren stond ons eerste ritje gepland. Om eerlijk te zijn, ik was best een beetje gespannen.

Die spanning zat niet alleen in het autorijden – dat is zoals de liefde bedrijven: je moet er even inkomen en de rest wijst zich vanzelf – maar omdat ik deze dienst voor het eerst zou gebruiken en… This is Spain. Er kon dus van alles mislopen. Des te blijer was ik met het vinden van een geschikte auto: we dienden slechts honderd meter te lopen. Ook het opstarten van de Audi verliep gesmeerd. Binnen luttele minuten reden we de parking uit, radio op vol en Boni’s neus uit het raam. Plots wist ik het, het hondenstrand! Bij Barcelona is een strand speciaal voor honden en daar waren we nog nooit geweest. Tsja, geen auto hè.. maar dat is nu verleden tijd!

Het was even wennen en ja, ik heb wellicht één, hooguit twee (rode) verkeerslichten gemist, maar dat kwam omdat ik in de zon keek. Er staken gelukkig geen voetgangers over, geloof ik. Voor iemand die twee jaar niet heeft gereden, ging het prima, althans dat vond ik zelf: geen ongelukken, in een keer de bestemming gevonden en zelfs achteruit inparkeren – niet een van mijn grootste kwaliteiten – ging gesmeerd. Tevreden sjokten Boni en baasje van de parkeerplaats naar Platja Llavant. Wat zou Boni plezier hebben met de hondjes!

We waren net bij playa de perros aangekomen toen de telefoon rinkelde. Bluemove! Of ik ogenblikkelijk de Audi wilde verplaatsen. ‘Pero senora, ik sta op het stran…’ ‘Senor Russchen! De wagen staat bij Platja Llevant, ja. Er is echter een probleempje… Ze staat niet op een parkeerplaats, maar op een bushalte!’ Vuurrood mompelde ik iets als ‘vandaar dat daar wel plek was’, trok mijn pruillippende hondje uit het zand en strompelde terug naar de auto. Misschien moet Boni leren fietsen, dat lijkt me het veiligste. Alhoewel…

DC0BB7AC-9B96-4949-B796-311C95897E84

2018-11-14T21:08:28+01:00septembre 4th, 2018|Barcelona, Boni, Nieuws, Vrienden|