Europeaan

Europeaan

De jongeman van het autoverhuurbedrijf wilde mijn identiteit verifiëren alvorens mij de sleutels van de Seat te overhandigen. Zonder na te denken schoof ik mijn paspoort in zijn richting. “Usted eres holandes!?” Even wilde ik ontkennen uit vrees voor de zoveelste lofzang op de ‘estupendo’ overwinning van Ajax op Real Madrid maar het bewijsmateriaal lag al pontificaal op de balie. Toen zag ik plots, op dezelfde balie, de kop van Thierry Baudet in El País: ‘rechts-nationalistisch grootste in Nederland’. Snel griste ik mijn paspoort terug en zocht mijn Belgische ID. Die bleek verlopen en bovendien stemt het Vlaamse electorale landschap nu ook niet bepaald gerust. Ik pakte mijn Spaanse NIE (nationale kaart) en gaf die aan de bediende. “No señor” zei ik bijna plechtig, “soy europeo”.

2019-05-12T22:28:58+02:00avril 30th, 2019|Barcelona, Nederland, Politiek|