Lockdown Day 40: Nicole

/, Corona, Nieuws, Vrienden/Lockdown Day 40: Nicole

Lockdown Day 40: Nicole

Net voordat het coronavirus Spanje lamlegde, heb ik een van mijn appartementen in Barcelona verkocht. Soms heb ik een vooruitziende blik, achteraf bekeken. Hoe verschrikkelijk ook, zelfs deze crisis biedt kansen of zoals Johan Cruyff zei: ‘elk nadeel hep z’n voordeel’. Ik kan de lockdown gebruiken om nieuwe investeringen te zoeken met dalende prijzen. Dat zoeken moet online gebeuren; bezichtigingen zijn tijdelijk verboden. Sommige makelaars bieden virtuele rondleidingen aan, maar niemand koopt een flat op basis van een video.

Een paar weken voor de confinamiento ontmoette ik Patrick, een Nederlandse ‘agent’ bij een grote ‘real estate agency’. Hij liet mij enkele appartementen zien en hield me op de hoogte van aanbod dat voldeed aan mijn zoekcriteria. We hadden nog geen ‘bingo’ maar wel een aantal ‘viewings’ in de pijplijn toen Spanje op slot ging. Ik browste voort en vroeg af en toe informatie aan andere makelaars over ‘pisos’ die me aanstonden. Door de lockdown was de respons echter beperkt; iedereen is in afwachting van ‘de bevrijding’.

Vandaag leek daar schot in te komen. Ik ontving een app van een zekere Nicole over een appartement dat ik met Patrick zou gaan bezoeken. Daardoor ging ik ervan uit dat ze collega’s waren. Ze bombardeerde me echter met vragen over wat ik zocht. Ik raakte geïrriteerd want die informatie had men. Vilein appte ik dat enige coördinatie bij hun op kantoor wenselijk was en stuurde Patrick een bericht met dezelfde strekking. Hij antwoordde direct: ‘Wie is Nicole?’ Oeps. Beschaamd stuurde ik een bericht aan Nicole: ik had mij vergist. Het werd nog pijnlijker toen bleek dat Nicole in dienst is bij de grootste concurrent van Patrick’s werkgever.

Nicole aanvaardde mijn excuses maar liet haar prooi niet los. Makelaars zijn normaliter vrij persistent, in coronatijd (twee maanden zonder inkomsten) is een potentiële koper voor hen als een hert voor een luipaard. Of het nu mijn afkeer van digitaal colporteren was of  meligheid na 40 dagen quarantaine.. toen ze opnieuw vroeg: “could you tell me what you are looking for?” kon ik het niet laten (zie hieronder). Haar reactie was briljant; Nicole bleek een makelaar met humor! Ik denk dat ze er een nieuwe klant bij heeft.

2020-04-23T17:35:01+01:00avril 23rd, 2020|Barcelona, Corona, Nieuws, Vrienden|