Boni en Wytze

/Boni en Wytze
Boni en Wytze2018-11-14T21:08:27+02:00

over ons

Wytze

Drs. Wytze Th. Russchen (Drachten, 1970) trekt al tijdens zijn studie Internationale Betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen naar Brussel. Hij gaat aan de slag in het Europees Parlement, eerst als medewerker bij de liberale eurofractie en daarna als politieke rechterhand van wijlen Willy De Clercq. Wytze ondersteunt de drievoudig vice-premier, oud-eurocommissaris, Europarlementariër, ALDE voorzitter en Minister van Staat ruim drie jaar, eerst als voorzitter van de commissie internationale handel en daarna van de commissie juridische zaken en interne markt in het Europees Parlement.

In 1999 wordt Wytze woordvoerder en parlementair attaché bij BUSINESSEUROPE, de Europese werkgevers. Twee jaar later treedt hij in dienst bij werkgeversvereniging VNO-NCW in Den Haag met wederom communicatie en lobby in zijn portefeuile. In 2004 keert hij terug naar Brussel om daar als Senior Secretaris Europese Zaken het Nederlandse EU Voorzitterschap te coördineren. In 2005 doet hij hetzelfde tijdens het Luxemburgse EU Voorzitterschap, dan gedetacheerd bij de Luxemburgse werkgevers. In 1999 en in 2004 voert Wytze actief campagne als kandidaat voor het Europees Parlement (VVD). In 2006 is Wytze kandidaat voor het Brusselse parlement (Open Vld).

In 2005 start Russchen zijn eigen lobbybureau. Russchen Consultants groeit uit tot een succesvolle PA&PR ‘boetiek’ die een breed scala aan klanten adviseert en ondersteunt. Wytze is gedurende zeven jaar Conference Director van de European Business Summit, het grootste netwerkevenement in Brussel. Verder is hij tien jaar Manager van de AS Group, een club multinationals die onder zijn hoede groeit van 18 leden in 2005 tot 69 leden in 2015. Wytze zit de Industrietafel voor, waar Nederlandse CEO’s en EU leiders elkaar ontmoeten. Daarnaast is hij directeur van drie EU projecten die sociale partners in kandidaat-lidstaten helpen voorbereiden op EU-lidmaatschap. In 2014 verkoopt hij zijn bedrijf maar keert in 2015 terug op de lobbymarkt met Access2Europe.

Wytze is oprichter en voorzitter van de Raad van Advies van het Dutch Network Brussels, oud-voorzitter van Nedcafé, oprichter van Politiek Café Brussel en Crazy Orange en oud-voorzitter van de VVD in Brussel en België. Wytze is auteur van ‘het Oliemannetje – Toplobbyist in Europa’ (2014), ‘#Post uit Brussel’ (2015) en ‘The Fixer’ (2016). Hij is columnist bij ThePostOnline en EU KnowHow, voorzitter van Communication Partners Europe, plv. secretaris-generaal van Civico Europa, oprichter van InZentive Barcelona en onbezoldigd adviseur. Wytze Russchen wordt alom eschouwd als een van de meest invloedrijke Nederlanders in Brussel. In 2016 wordt hij door Z.M. Koning Willem-Alexander benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Boni

Boni (afkorting van Bonifatius) is een jonge en energieke Franse bulldog, geboren in april 2016 bij Aalst in België. Boni is donkerbruin van kleur met een wit befje en karakteristieke rechtopstaande oren. Dit lieve reutje heeft al heel wat avonturen meegemaakt, zowel in Brussel als in Barcelona, zijn huidige woonplaats. Boni houdt van spelen, vooral met een bal (´pelota’), wandelen, eten, slapen, charmeren en jagen op duiven en poesjes. Net als zijn baasje is hij waakzaam, houdt graag alles scherp in de gaten en is tevens zeer sociaal. Je zou Boni zonder meer een toplobbydog mogen noemen. In Barcelona wordt gefluisterd dat Boni soms zijn baasje uitlaat in plaats van andersom. Hij is nog vrijgezel maar hondstrouw aan zijn baas. Bonj spreekt Nederlands, Fries, Frans, Spaans en Catalaans en zijn stopwoord is: Woef.

NEWS

2808, 2021

Klotenboel

By |août 28th, 2021|Categories: Brussel, De ouwe doos, Nieuws, Politiek|0 Comments

Die ochtend zou ik naar Istanboel vliegen waar de volgende dag belangrijke afspraken stonden gepland. Ik had drie wekkers gezet en de avond ervoor mijn koffer gepakt en een taxi gereserveerd. Er mocht niks misgaan. [...]

1705, 2021

Zomertijd

By |mai 17th, 2021|Categories: Boni, Nieuws, Parkinson, Sitges, Vrienden|0 Comments

Nu het kwik elke dag tot boven 20 graden stijgt, schakelen Boni en ik over op ons zomerritme. Franse bulldogs met hun platte neus kunnen slecht tegen hitte. Voor (diep)Friezen geldt hetzelfde maar niet zozeer [...]