Day 12: Coronablog 19 (capuchon)

/, Corona, Nederland, Nieuws, Politiek/Day 12: Coronablog 19 (capuchon)

Day 12: Coronablog 19 (capuchon)

Een crisis maakt het beste in veel mensen los maar bij sommigen helaas het slechtste. Het is werkelijk van God los dat – terwijl elke dag duizenden mensen sterven of vechten voor hun leven en miljarden burgers in lockdown leven – er klootzakken zijn die misbruik maken van de coronacrisis en/of hun middelvinger opsteken naar de samenleving, over de ruggen van slachtoffers.

In Nederland worden politie en burgers regelmatig geconfronteerd met ‘coronadreigers’, mensen die dreigen anderen te besmetten met het coronavirus door te spugen of te hoesten. Dit komt zo vaak voor dat de wetgeving moet worden aangepast om dit huftergedrag zwaarder te bestraffen. Toen in bepaalde landen het aantal besmettingen en opnames fors begon op te lopen waardoor ziekenhuizen dreigden te bezwijken, werden zij schietschijf van hackers. Digitale saboteurs pleegden massaal aanvallen op computersystemen van zorginstellingen die overbelast waren.

Maar het kan nog erger.. Gisteravond zag ik een reportage over de Spaanse stad La Línea de la Concepción (de naam is prachtig..) in de provincie Cádiz. Daar werd een stoet ambulances die 28 oudere en zieke (Covid-19) mensen van een nabijgelegen plaats naar een kliniek in La Línea vervoerden, met stenen bekogeld en de weg versperd. Op tv kon je de daders ‘bewonderen’; jonge mannen, allen in joggingpak, die je met enige moeite vanonder hun capuchons kon horen vloeken dat die besmette bejaarden niet welkom waren in ‘hun’ stad. Blijkbaar wilden ze verhinderen dat ‘die oudjes’, die hun hele leven middels hard werken hebben meebetaald aan de gezondheidszorg, daar ooit gebruik van zouden maken. Zelf hebben ze zichtbaar meer ervaring met de hand ophouden dan bijdragen, hoewel dat onaardig van me is, want met drugssmokkel, de belangrijkste (of de enige..?) economische activiteit in La Línea kun je heel wat joggingpakken kopen. Deze coronacapuchons kunnen wat mij betreft Linea Recta de klere krijgen.

 

 

2020-03-26T18:39:34+02:00mars 26th, 2020|Barcelona, Corona, Nederland, Nieuws, Politiek|