Hotdogs

Hotdogs

Het was erg druk op de boulevard toen ik Foxy uitliet voor zijn avondlijke pi(t)sstop. Na een snikhete dag was de temperatuur eindelijk dragelijk, mas o menos. Bovendien is het hoogseizoen begonnen, met een tsunami van toeristen en localo’s flanerend op de paseo van Sitges tot gevolg.

Ook voor honden was het spitsuur. Overdag is het te warm voor hen en blijven ze best binnen, idealiter met airconditioning. Enkel ‘s ochtends vroeg en ‘s avonds laat, wanneer het iets koeler is, kunnen zij naar buiten. Foxy genoot volop met zoveel vriend(innet)jes op straat die naast hun baasjes paradeerden.

We waren al op de terugweg toen Foxy de jackpot zag: drie hondjes tegelijk! Hij trok mij richting het trio, besnuffelde hen en daagde hen uit met hem te spelen. Zonder succes. Ik groette de eigenaar, een saai aandoende man met zwart haar en een bril met dikke glazen. Meestal kan ik de nationaliteit direct raden maar nu twijfelde ik. Ik hield het op Portugees of Griek, van beroep boekhouder of ambtenaar. Zijn honden waren even saai als hij, al lukte het Foxy om enige agitatie op te wekken. 

Plots kwam er een vrouw bij staan met twee ijsjes. Ik zag en hoorde meteen dat zij Zweedse was. In tegenstelling tot de man, die ze een ijsco in de hand duwde, was zij extravert. “How old is your dog?”, vroeg ze. “Our dogs are not much older but not very playful”, ratelde de blondine door. Ik keek hoe haar man tevergeefs trachtte het smeltende ijs met zijn mond op te vangen. “Your dog is capable to activate something in my dogs I’ve never seen before”. Dat is inderdaad een van Foxy’s sterkste punten.

De drie honden waren inmiddels zo ‘geactiveerd’ dat eentje Foxy van achteren besteeg, een andere hem oraal verwende en de derde kusjes gaf. De dame bekeek de spontane foursome ietwat jaloers en zei: “Don’t worry, they are all castrated”, terwijl haar ogen richting echtgenoot dwaalden. Ik antwoordde: “I see. In our case, only the dog is”, en liep verder, mijn opgewonden hondje meesleurend.

 

2022-07-19T11:44:09+02:00juillet 18th, 2022|Foxy, Nieuws, Sitges, Vrienden|