Ecuador!

Een bevriend diplomaat kreeg enige tijd terug te horen dat zijn volgende standplaats Quito, de hoofdstad van Ecuador, zou worden. Mijn vriend was verguld met de nieuwe post, maar er was een probleem: hij sprak geen woord Spaans.

Niet voor één gat te vangen, volgde hij Spaanse les bij een Zuid-Amerikaanse dame in Den Haag. Ik neem aan dat het ministerie (van Buitenlandse Zaken) daarin voorzag. Natuurlijk was de tijd te kort om voor aanvang van de nieuwe functie de Spaanse taal perfect te beheersen. Zijn plan was dus om, eenmaal in Ecuador, de lessen te vervolgen, maar dan bij een lokale profesor(a).

Dit trachtte de excellentie tijdens een gesprek (in het Spaans uiteraard) uit te leggen aan zijn lerares en zei: “voy a coger otra profesora en Ecuador”. Het gezicht van de lerares werd plots  vuurrood. In Spanje betekent ‘coger’ ‘nemen’, maar in Latijns-Amerika is het blijkbaar een ander werkwoord dat ook met ‘ne’ begint en op ‘en’ eindigt!

2022-06-21T13:30:54+02:00juin 21st, 2022|De ouwe doos, Nederland, Nieuws, Politiek, Vrienden|