Gomorra

Mijn afstudeerfeest vond plaats in een hardcore homobar. Hedonisme aan het Hoge der Aa. Afsluiting van ruim vijf jaar eeh..studie. Clash der culturen. Mijn gereformeerde familie, schoorvoetend in het Gomorra van Groningen. Ik voelde me bevrijd maar ook nerveus. Mensen met elkaar in contact brengen is leuk – ik heb er later mijn beroep van gemaakt – maar dit ging wellicht een paar Afsluitdijken te ver. 

Uitbaters Henk en John deden erg hun best om het iedereen naar de zin te maken. Zo hing er een spandoek op de gevel van de kroeg. Daar stond in grote chocoladeletters op: « Van harte gefeliciteerd, Doctorandus! » Ik bedankte John hartelijk, die na “graag gedaan, meid » iets teveel bleef gniffelen. Ik voelde het, hier was iets mis… 

Ooms en tantes wezen met verbaasde gezichten omhoog. Ik keek nog een keer. Toen zag ik het opeens. Het laatste woord op het doek.. die valse nichten! Ze waren – per ongeluk expres  – de tweede d ‘vergeten’.

2021-03-03T12:38:55+02:00mars 3rd, 2020|De ouwe doos, Fryslân, Nederland, Vrienden|