Waarom premier Rutte écht opstapte (met nooit eerder vertoonde beelden)!!

/, Fryslân, Nederland, Nieuws, Parkinson, Politiek, Sitges, Vrienden/Waarom premier Rutte écht opstapte (met nooit eerder vertoonde beelden)!!

Waarom premier Rutte écht opstapte (met nooit eerder vertoonde beelden)!!

Eind vorige maand had ik de eer om ‘op de koffie te komen’ bij premier Mark Rutte in het Torentje. We kennen elkaar al 35 jaar! Wij bespraken hoe het is om te leven met de Ziekte van Parkinson en het belang van een strenger toelatingsbeleid in Europa voor giftige stoffen, nu steeds meer vast komt te staan dat pesticiden Parkinson kunnen veroorzaken. Verder ging het gesprek over de toekomst van Nederland, de EU en de VVD, waar ik uiterst kritisch op ben.

Aan het eind van ons plezierig onderhoud bood ik de premier een gesigneerd exemplaar aan van mijn laatste boekje ‘De reis van mijn leven in 51 Anekdotes’ én een tekening met daarop een vraag aan de minister-president van Raf (8 jaar), het zoontje van een goede vriendin uit Amsterdam.

Premier Rutte was heel blij met de tekening (zie foto), griste mijn iPhone uit mijn hand (nee, geen Nokia) en nam direct een videoboodschap op voor Raf. Hieronder de video, die nooit eerder vertoond is! Het laat zien wat een fantastische minister-president Mark was (inmiddels is hij demissionair en heeft hij zijn vertrek uit de Nederlandse politiek aangekondigd – het is niet zeker is of de val van het kabinet Rutte IV iets te maken heeft met mijn bezoek aan het Torentje, mijn boek of Raf’s tekening, maar toeval bestaat niet..) en bovenal een leuk mens. Nederland zal hem enorm gaan missen, Raf en ik in ieder geval!

Gelukkig hebben we de foto’s (en de video) nog…🤣🇳🇱

 

2023-07-20T18:11:22+02:00juillet 20th, 2023|Dagboek DBS, Fryslân, Nederland, Nieuws, Parkinson, Politiek, Sitges, Vrienden|