Manic Monday

Manic Monday

Soms zijn er dagen die niet op gang willen komen, meestal maandagen. Vanochtend was het weer ‘raak’. Ik werd wakker met mist in mijn hoofd. Het voelde alsof er een stekker loszat of ik per abuis een slaap- in plaats van een erectie-pil had geslikt. Ik wilde me weer omdraaien, maar Foxy blafte dat idee af. Het enige dat hij mij toestond vóór zijn ochtendwandeling was een snelle espresso, maar dat hielp niet.

Als een zombie hobbelde ik achter mijn hond aan richting strand. De zeelucht zou me goed doen, hoopte ik. Nadat Foxy alle hondjes had aangerand en zijn behoeftes had gedaan, had ik slechts één behoefte: terug naar bed. Hoewel het buiten onbewolkt was, bleef de mist in mijn kop hangen.

Slaapwandelend door Sitges trachtte ik mij te herinneren of ik afspraken had die niet tot mañana konden wachten – when in Spain.. De enige must-do was medicijnen ophalen bij de apotheek (nee, geen slaappillen of Viagra). Daar die zich vlakbij ons huis bevindt, besloot ik dat eerst te doen alvorens siësta in te lassen – do as the Spanish do.

Sinds enige maanden zit er een bedelaar bij de ingang van de apotheek. Een Syriër meen ik. Een vriendelijke man die iedereen een goede gezondheid toewenst. Zijn positie is strategisch gekozen. Zeker toen het qua gezondheid tegenzat en ik bijna dagelijks passeerde, wierp ik vaak muntstukken in man’s hoed. Noem het bijgeloof. Vanochtend zat hij er ook, maar hij wenste mij niks toe. Ook een bedelaar heeft recht op een klotedag, dacht ik en gooide afwezig een euro in zijn hoofddeksel.

Tot mijn verbazing stond de man op en snauwde in Eton-Engels: “Why the hell you throw coins at me?” Dit was geen Syriër, zag ik nu. Ik was ineens wakker. I’m sorry, I thought you were the beggar who sits here daily and…” De boze Brit onderbrak me: “me a beggar? We’re on a cruise, visiting Sitges for the day. I was resting on the pavement whilst my wife is spending fortunes in the shop across the street. After, I SHOULD be begging!” De mist trok op en ik antwoordde opgelucht: “Relax man, it’s just another manic Monday”.

 

 

 

2024-03-05T13:38:11+02:00mars 3rd, 2024|Dagboek DBS, Foxy, Medisch, Nieuws, Parkinson, Sitges|