Elders?

Elders?


Het polderschandaal ‘Functie Elders’ is een storm in een glas water en stelt internationaal geen biet voor. Wil je schandaaltechnisch meedoen met de grote jongens dient er minstens sprake te zijn van een greep uit de publieke kassa, lucratieve baantjes voor politieke vrienden, corruptie mét doofpot of maîtresses die op ‘s lands loonlijst blijken te staan.

Niets van dit alles kan Rutte aangewreven worden; de man is non-materialistisch en, monomaan en monogaam, getrouwd met het land. Hij denkt na over posities (Omtzigt), hecht aan vertrouwelijkheid en beschermt ambtenaren. Daar krijg je Elders applaus voor maar in Den Haag word je dan door je zgn. coalitiepartners onder de bus gegooid, vooral ingegeven door frustratie over de zoveelste eclatante verkiezingswinst van de VVD. Over democratische vernieling gesproken, Rutte vertegenwoordigt 2 miljoen kiezers aan de formatietafel.

Het buitenland kijkt vol verbazing naar ons calvinistisch kikkerlandje. Een premier die op de fiets naar het werk gaat, geen Zwitserse bankrekening of Toscaanse villa bezit, keihard werkt voor het land, politici van andere partijen helpt om promotie te maken en tot de laatste snik loyaal is aan zijn mensen en ok, soms een beetje last van amnesie heeft.. Elders doet men daar een moord voor!

2021-04-05T22:11:40+02:00avril 5th, 2021|Brussel, Nederland, Nieuws, Politiek|