Vooruitkijkspiegel

/, Nieuws, Politiek, Vrienden/Vooruitkijkspiegel

Vooruitkijkspiegel


Tijdens een crisis zoals die rond de formatie is het zaak niet te lang in wrok achterom te kijken en het vizier op het doel te houden. Als ik één ding heb geleerd is het dat focus op wat kan zoveel meer energie geeft dan kijken naar wat niet (meer) kan. Wat geweest is, is geweest. Daarom begrijp ik de VVD’ers niet die boos zijn (Judas!) omdat de CU die met haar ideeën over bijvb. verhouding kerk en staat en homoseksualiteit teruggrijpt op het verleden, samenwerking o.l.v. premier Rutte uitsluit. Wees blij, een nieuwe kans om vooruit te kijken!

De verkiezingsuitslag en de uitdagingen waar NL voor staat bieden volop ‘common ground’ voor een positieve agenda die inspireert én bindt. Wat zou het mooi zijn als NL opklimt van achter de dijken en naast de lasten ook de lusten van de EU benadrukt. Met bijbehorende bewindspersoon. Idem voor een klimaatbeleid dat kansen biedt. De markt omarmt waar het kan, maar ook een rol ziet voor een dienende overheid waar het moet. Zich sterk maakt voor democratische vernieuwing, niet alleen op papier. Met krachtig bestuur(ders) om ons door de (post)pandemie heen te loodsen.

Er zijn m.i. voldoende opties om een meerderheid te vinden voor zo’n toekomst-agenda, waarbij de inhoud prevaleert ipv. de poppetjes. Dat is dunkt me wat het land wil en verdient. Na de kruisiging volgt hopelijk spoedig de wederopstanding. Ik wens iedereen bezinnende Paasdagen toe!

2021-04-05T22:22:17+02:00avril 5th, 2021|Nederland, Nieuws, Politiek, Vrienden|